Operaelőadás közben halt meg egy színész Moszkvában

külföld
2021 október 10., 06:58
comments 1

Operaelőadás közben balesetben meghalt egy színész szombat este a Moszkvai Nagyszínházban, írja a BBC. A baleset Nyikolaj Rimszkij-Korszakov Szadko című operájának előadásán, díszletcsere közben történt. Hogy pontosan mi történt, egyelőre nem tudni,

  • egyes beszámolók szerint egy leszakadt díszlet okozta a 37 éves színész halálát,
  • máshol arról olvasni, hogy a férfi a díszletcserekor nem vette észre, amint fentről eresztik le a színpadi rámpát, és a szerkezet agyonnyomta.

Egyes nézők azt hitték, hogy ez a jelenet része volt, és csak akkor döbbentek rá, hogy súlyos baleset történt, amikor valaki mentőért kiáltott. A haláleset miatt az előadást azonnal leállították, a nézőket hazaküldték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.