Több osztály is karanténba került Kazincbarcikán

járvány
2021 október 10., 05:41
comments 1

Több iskolai osztály is karanténba került Kazincbarcikán Covid-megbetegedés miatt, derült ki a város polgármestere, Szitka Péter Facebook-posztjából. A térségben négy érintett iskola is van. Mivel még mindig nincs rendszeres tesztelés az iskolákban, a megbetegedések nagy része véletlenszerűen derül ki, mutatott rá az ATV Híradójának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik vezetője.

„Olyanokról tudunk leginkább, hogy osztályokat zárnak be, illetve osztályokat küldenek karanténba, és ezekben az esetekben még az a furcsa, hogy még mindig rendkívüli szünetet rendelnek el, és nem rendelik el, hogy az iskola, hogyha a feltételek adottak digitális oktatást tartson számukra”

- mondta Nagy Erzsébet.

A szülők felelőssége, hogy beoltassák gyermekeiket, hívta fel a figyelmet Póta György háziorvos. Szerinte a gyerekeknél gyakran tünetszegény, enyhébb vagy középsúlyos formában jelentkezhet a koronavírus,

de a harmadik hullámot követően nagyon sok, poszt covid tünetet észleltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.