Koronavírus-számok Magyarországon 10/15/2021
Elhunytak + 10 Σ 30 351
Kórházban + 58 Σ 800
Fertőzöttek + 1 249 Σ 833 115
Tesztek + 17 554 Σ 7 127 710
Oltottak + 3 161 Σ 5 919 930
A legújabb trendek

A kormány változatott az iskolákra vonatkozó karanténszabályokon

október 14., csütörtök 4:56
4

Folyamatosan emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a koronavírusos megbetegedések miatt, írja a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekik küldött tájékoztatása alapján. Az Emmi adatai szerint jelenleg az iskolák két százalékát érinti tanügyi intézkedés. Néhány hete ez a szám egy százalék körüli volt.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Pontos adatokat nem kapott a Népszava, de azt írják, hogy ha az Emmi által korábban említett 13 500 hellyel számolunk, akkor 270 körül lehet azoknak az iskolai helyszíneknek a száma, ahol koronavírusos megbetegedéseket igazoltak.

Az iskolákban a tavalyi évvel szemben nincsenek járványügyi szabályok, nem kötelező a maszk viselése és a testhőmérséklet mérés sem. (Több iskolában viszont úgy döntöttek saját hatáskörben, hogy a diákoknak újra maszkot kell viselniük).

A Népszava szerint azonban a kormányzat mégis szigorított egy szabályon: a tanév elején kiküldött intézkedési tervben még az állt, hogy bárki, akit beoltottak, vagy fél éven belül covidos volt, az nem minősül kontaktszemélynek, így nem vonatkozik rá karanténkötelezettség. Ez azóta megváltozott, az Emmi Népszavának küldött közleményében azt írta, hogy az igazolt fertőzöttekre „továbbra is” érvényes a tíz napos karantén. Akkor is, ha oltott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt