Kétéves kitiltással büntette az MLSZ azokat a magyar szurkolókat, akik balhéztak az angol-magyar meccsen

foci
2021 október 14., 13:31
comments 2

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kétéves eltiltással büntetett néhány olyan szurkolót, akik balhéztak a szeptember 2-i magyar-angol VB selejtező meccsen, tudta meg a Telex.

A világbajnoki selejtezőmeccsen, amit az angolok nyertek, több magyar drukker is rasszista megnyilvánulást tett a Puskás Arénában, ami miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított, majd két zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat, az MLSZ-t pedig 200 ezer svájci frank büntetés megfizetésére kötelezte.

A drukkolók rendbontása miatt az MLSZ is vizsgálatot indított: „azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről. Azokban az esetekben pedig, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség folytatja a nyomozást több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján.”

A Telex megkérdezte az MLSZ-t, hogy pontosan hány magyar szurkolóról van szó, de az MLSZ nem kívánt erre a kérdésre válaszolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.