Magyar Orvosi Kamara: négy lépésben védekezzünk a koronavírus ellen

járvány
2021 október 14., 12:14
comments 1

Négy lépést javasol a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a járvány megfékezése érdekében, mivel megint 100 fölött van a lélegeztetőgépen lévők száma, olvasható a kamara honlapján.

„Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti” - írják.

A négy javasolt lépés:

  • OLTÁS: Továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben. Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.
  • MASZK: Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben, stb. továbbra is viseljünk maszkot! Az influenza járvány ideje is közeledik, a kétféle kórokozó együttes jelenléte különösen fontossá teszi ezt az egyéni védekezést. A COVID fertőzés ellen viselt maszk az influenza ellen is véd!
  • TÁVOLSÁGTARTÁS: Lehetőleg tartsunk legalább két méter távolságot embertársainktól!
  • KÉZMOSÁS: Figyeljünk a rendszeres és alapos kézmosásra!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.