Új rekord: közel 102 ezren szavaztak pénteken az előválasztáson

POLITIKA
2021 október 16., 06:03
comments 10

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint pénteken ismét megdőlt a rekord: közel 102 ezren vettek részt az előválasztáson.

Sátrakban 78471, míg online 23525 szavazatot adtak le, ez 101996 szavazatot jelent összesen. Ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel hat nap után 543.585 fő.

Az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával.

A részvételi adatok az előválasztás első és második fordulójában jelenleg így néznek ki:

link Forrás

Az előválasztás szombat estig tart, addig lehet szavazni arról, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. Ekkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója. Az online szavazatok fizikailag is rögzítésre kerülnek. A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat ma éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből Budapestre, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható a közlemény szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.