Fidesz az előválasztásról: Gyurcsány, Észak-Korea, Gyurcsány

POLITIKA
2021 október 18., 12:55
comments 4

Az előválasztással indult a hétfői parlamenti ülés, az ellenzéki felszólalásokra a kormány államtitkárai riposztoztak.

Dömötör államtitkár Karácsonyról

„Nem olyan rég, pár nappal ezelőtt önök itt, ebben az ülésteremben hasonló magabiztossággal (..) hirdették azt, hogy a kormánypártok félnek. Félnek. És mit mondtak önök, hogy mitől, kitől félnek? Karácsony Gergelytől”

- kezdte felszólalását a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba azon élcelődött, hogy a párbeszédes Tordai Bence korábban arról beszélt a Parlamentben, hogy Karácsony "elhozza majd a jövő szövetségét, mégpedig miniszterelnökként."

„Na, azóta Karácsony visszalépett.”

- állapította meg Dömötör a kormánypárti padsorok nagy derültségére. Az államtitkár arról elfelejtkezett, hogy a kormány és a Fidesz kampányt fűzött fel arra, hogy az előválasztást a főpolgármester nyeri.

link Forrás

Rétvári államtitkár a Gyurcsány-show-ról

„Miniszterként megpuccsolta azt a miniszterelnököt, aki őt kormányba beengedte, és így lett Magyarország miniszterelnöke. Akkor is kellett neki egy előzetes játék, egy show.”

- mondta Gyurcsány Ferencről az EMMI államtitkára. Rétvári Bence arról beszélt, hogy nem a mostani volt az első Gyurcsány-show, szerinte például Bajnai Gordon miniszterelnöksége is az volt.

link Forrás

Orbán államtitkár Észak-Koreáról

„Ön az előválasztásra úgy hivatkozott mint a demokrácia ünnepére. Megnéztem az ön eredményét: 9854 szavazatot kapott. A gond csak az, hogy ez a leadott szavazatok 100 százaléka",

kezdte a DK-s Varju Lászlónak intézett válaszát Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hozzátette:

„Egyetlen egy jelölt volt: Ön. Ez a maga demokráciája. (..) Észak-Koreában hasonló logikával működnek a dolgok.”

Bár több ellenzéki képviselő is megkérdezte, hogy ha a kormány és a Fidesz szerint nevetséges és bagatell volt az előválasztás, akkor miért költöttek annyit az ellenkampányra, egyedüliként csak Orbán Balázs hozta szóba a témát válaszában. A kérdésre érdemben nem felelt, inkább kijelentette, hogy a legtöbbet Karácsony költött a kampányára.

link Forrás

Kocsis az ellenzéki pártokról

A Fidesz frakcióvezetője felszólalásában előbb az ellenzéki pártokat ekézte, Kocsis Máté szerint

  • a Jobbik elvesztette a szavazóinak kétharmadát, mióta Jakab Péter vezeti.
  • A Momentum sem tekinthet túl fényes jövő elé.
  • Az LMP már csak fotoszintetizál.
  • A Párbeszéd pedig sosem létezett.
  • Egy fénylő csillag van odaát: Gyurcsány pártja.

„Márki-Zay Péter lesz az, aki visszasegítheti a hatalomba Gyurcsány Ferencet. Önök Gyurcsány Ferenctől eljutottak Gyurcsány Ferencig.”

jelentette ki.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.