A Microsoft 2008-ban felszólította Bill Gatest, hogy emailben se tegyen szexuális ajánlatokat a beosztottjainak

bulvár
2021 október 19., 05:00
comments 3

Újabb kínos ügy derült ki Bill Gatesről: a Wall Street Journal nyomozása alapján a Microsoft vezetése 2008-ban felszólította Gatest, hogy ne írogasson flörtölős hangvételű emaileket egy női beosztottjának. Tavaly tavasszal Gates azért kényszerült távozni a cég igazgatótanácsából, mert kiderült, hogy 2000 táján „intim kapcsolata” volt egy alkalmazottjával.

Most az derült ki, hogy a cégnél 2008-ban is felfedeztek olyan emaileket, melyekben Gates egy beosztottjával próbált flörtölni, és szexuális jellegű ajánlatot is tett a nőnek. Ezt követően a vezetés két tagja, Lisa Brummel és Brad Smith megkérték a Microsoft alapítót, hogy hagyja abba ezt a viselkedést. Gates akkor elismerte, hogy a levelek „meggondolatlanok” voltak, és megígérte, hogy befejezi.

photo_camera Bill Gates Fotó: MICHAEL COHEN/Getty Images via AFP

Bill Gates szóvivője a Guardiannek tagadta a legújabb információkat: „Ezek az állítások hamis, újrahasznosított pletykák olyan forrásokból, amelyek nem rendelkeznek közvetlen ismeretekkel, és bizonyos esetekben jelentős összeférhetetlenség is felmerül részükről”.

A techguru nőkkel és zaklatással kapcsolatos ügyeiről a Még Bill Gates körül is ki tud alakulni botrány, egyszerre több is című cikkben írt bővebben Mészáros Juli.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.