Bűnösnek vallotta magát a 2018-as floridai iskolai merénylet elkövetője

bűnügy
2021 október 20., 19:27
comments 6

Nikolas Cruz bűnösnek vallotta magát a bíróságon, amiért 2018-ban megölt 17 embert egy parklandi középiskolában, Floridában.

A 23 éves férfi szintén bűnösnek vallotta magát abban, hogy az iskolában további 17 embert sebesített meg és próbált megölni. Cruz halálbüntetéssel vagy életfogytiglani börtönbüntetéssel néz szembe.

Cruzt 2017-ben rúgták ki a parklandi középiskolából, a tanárai és az osztálytársai szerint bajkeverő volt. 19 éves volt, amikor visszatért egykori iskolájába egy AR-15-ös fegyverrel, 14 diákot és három alkalmazottat agyonlőtt, további 17 embert pedig megsebesített. Ez volt Amerika egyik legvéresebb iskolai merénylete.

photo_camera Nikolas Cruz a bíróságon. Fotó: MIKE STOCKER/Getty Images via AFP

„Nagyon sajnálom, amit tettem, és minden nap együtt kell élnem vele. Ha kapnék egy második esélyt, mindent megtennék, hogy segítsek másokon” - mondta Cruz a bíróságon az áldozatok családtagjainak címezve.

Cruz azt is elmondta, hogy rémálmai vannak, és nem tud együtt élni saját magával. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.