Rabosították a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét

2021 október 20., szerda 14:49
15

Pincehelyi Zitát, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Baranya megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületének jelöltje a Facebookon arról írt, hogy a délelőttöt a rendőrségen töltötte, ahol kihallgatták, rabosították („megint, basszus”), aztán hazakísérték házkutatásra.

A rendőrség szerint ugyanis bizonyítékuk van rá, hogy Pincehelyi és Fulmer Gergely (szintén MKKP) július 24. előtt átragasztottak nemzeti konzultációs plakátokat, vagyis rongáltak.

Fotó: Pincehelyi Zita MKKP/Facebook

„Megbilincselni, bezzeg, nem voltak hajlandóak, bárhogy bizonygattam, hogy veszélyes vagyok” – viccelődött. „A menza mindenesetre jó, a harcsapörkölt pazar, ha a parlament nem jön össze, a rendőrséghez épülök be. Hátha elévül addig a priuszom” – viccelődött megint.

„A plakáttépés egy (meglehetősen radikális) véleménynyilvánítás. A kormány plakátjait letépő korábbi ügyfeleink - mint minden magánember - véleménynyilvánítási szabadsága alkotmányosan védett” – írta a plakátrongálásokról még 2016-ban a TASZ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt