Breisgau-Hochschwarzwaldból mentek volna Jemenbe zsoldosnak, de lecsukták őket

külföld
2021 október 21., 05:14
comments 2

Lecsuktak Németországban két férfit, akik zsoldosokat toboroztak jemeni bevetésre. A gyanúsítottak volt katonákat és rendőröket kerestek meg, hogy csatlakozzanak egy 150 fősre tervezett német kontingenshez, ami a tervek szerint a szaúdi királyi család zsoldjában követett volna el fegyveres küldetéseket Jemenben.

A jemeni polgárháborúban a szaúdiak 2015 óta támogatják a szunnita oldalt a síita felkelőkkel szemben. A 150 fős német egység a tervek szerint olyan akciókat vitt volna véghez, amikhez még a szaúdi reguláris erők sem adták volna a nevüket.

Füst Jemen fővárosában a légi támadások után.
photo_camera Füst Jemen fővárosában a légi támadások után. Fotó: Hani Al-Ansi / dpa / AFP

A csoporthoz csatlakozókat havi 45 ezer dolláros (kb. 14 millió forintos) fizetéssel kecsegtették a most elkapott toborzók. A szervezkedést a német katonai elhárítás buktatta le. Az egyik gyanúsítottat Münchenben, a másikat a svájci határ közelében lévő Breisgau-Hochschwarzwaldban kapták el. (intelnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.