Djokovic vagy beoltatja magát, vagy nem védheti meg a címét az Australian Openen

október 21., csütörtök 9:40
9

„Muszáj beoltatni magad, ha Ausztráliába utazol. Ez egy általános szabály, nem csak a teniszezőkre vonatkozik. Minden külföldinek meg kell kapnia két oltást, amit a reptéren ellenőrzünk” - mondta Alex Hawke, maga a bevándorlásügyi miniszter Novak Djokovic ügyében az egyik ausztrál közszolgálati rádióban.

Novak Djokovic Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A teniszvilág ugyanis azt találgatja, hogy a címvédő szerb játékos egyáltalán részt vesz-e az idei Australian Open mérkőzésein. Djokovic eddig nem mutatta be azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítanák, hogy be van oltva.

„Ez nem Djokovic ellen szól. Ez mindenkinek szól. Ha Ausztráliába akarsz jönni, oltasd be magad!” - Mondta Hawke.A szerb teniszezőnek sok forog kockán, ugyanis – csakúgy, mint Nadal és Federer – húsz grand slam győzelmet tudhat a magáénak, és ha még egyet nyer, azzal rekordot állíthat fel. Az Australian Open ráadásul hagyományosan jó pályának számít neki. Az előző három grand slam tornát zsinórban nyerte meg itt.

A CNN arról ír, hogy a profi sportolók harmada nincs beoltva. Ausztrália nagyon szigorú korlátozásokkal és más országokhoz képest jobb mutatókkal vészelte át a járvány eddigi szakaszait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt