Ismét berobbant a fertőzés, tíz napra bezár Moszkva

külföld
2021 október 21., 18:36

Az összes nem alapvető szolgáltatás és vállalkozás ideiglenes bezárását rendelte el Moszkva polgármestere október 28. és november 7. között a koronavírus terjedésének lassítása érdekében, írja az Euronews. Ez idő alatt az éttermek csak házhoz szállításra és elvitelre maradhatnak nyitva, a nyilvános rendezvényeket betiltják.

Moszkvában csütörtökön 7897 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, ami jelentősen magasabb szám, mint az egy nappal korábban regisztrált 5847 eset.

Bár Oroszország volt az első a világon, ahol engedélyezték a koronavírus elleni védőoltást, az átoltottság az egyik legalacsonyabb. A 146 milliós országban eddig csak 45 millióan kapták meg a védőoltás összes dózisát, ami 32 százalékos aránynak felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.