Megrongálták a Széna téri kopjafák egyikét

bűnügy
2021 október 22., 15:59

„Sajnos nem mindenki igyekszik megőrizni az 1956-os megemlékezések méltóságát, és valaki kidöntötte a hét Széna téri kopjafa egyikét. Elfogadhatatlan, hogy pont közös megemlékezéseink előtt rongálják meg egy emlékhelyünket.” - közölte Facebook-oldalán II. kerület polgármestere. Őrsi Gergely hozzátette: a szükséges jogi lépéseket megteszik, és az önkormányzat igyekszik minél előbb helyreállítani az emlékművet.

Az elesett, bebörtönzött és kivégzett '56-os Széna téri felkelők emlékére a Politikai Foglyok Szövetsége állítatta a hét kopjafát még 1989-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.