A rendőrterror-narratíva 15 év után már szinte mindent eltakar

POLITIKA
2021 október 25., 17:14
comments 11

Úgy tűnik, 2021-ben, egyetlen látható narratíva maradt versenyben 2006 őszének értelmezése kapcsán. A 15 évvel ezelőtti sajnálatos események hátterét azóta is hiába próbáljuk megfejteni egészében, a kísérletek, amelyek összeillesztenék az egyes elemeket, kb. kudarcra vannak ítélve. Ebből fakadnak a kétoldali összeesküvés-elméletek, amelyek rendszerint köszönőviszonyban sincsenek egymással. Nemcsak az egyvonalú kormányzati retorika jellemző ez ügyben – amely épp kicsúcsosodott a napokban –, hanem az azt megtámogató különböző műfajú kulturális jelenségek is. Amilyen az Elkúrtuk című mozifilm is (kritikánk ide kattintva olvasható, a mű Imdb-oldalán 30 ezer szavazat után sikerült az eleinte 1,0-s átlagot 1,3-asra emelni), de vélelmezhető jó szándékai ellenére ebbe a sorba állt be Skrabski Fruzsina dokumentumfilmje, az Áldozatok 2006 is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.