Sosem nőtt ilyen tempóban a fertőzöttek száma járványos időszakban

járvány
2021 október 25., 07:57
comments 3

Látványosan romlani kezdtek a számok a koronavírus-járvány negyedik hullámában.

Az elmúlt héten 104 százalékkal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a megelőző héthez képest (növekedési faktor). Ez rekord, ha azokat az időszakokat nézzük, amikor kiterjedt járvány volt, vagyis hetente legalább 1000 esetet azonosítottak. Vas és Tolna megyében a 200 százalékot is meghaladja most a növekedés.

link Forrás

Ha sorrendbe tesszük azokat a napokat, amikor a legmagasabb volt a növekedési faktor a járvány kirobbanása óta, az első öt helyen idén októberi napokat találunk. Múlt csütörtökön 80 százalékos volt a növekedés, ehhez képest tavaly október végén csak 70 százalékos.

A hétvégi adatokból nemcsak az derült ki, hogy egyre jobban terjed a vírus, hanem az is, hogy romlanak a kórházi adatok. Igaz, ebből a szempontból jobban állunk, mint egy évvel ezelőtt. Növekszik az elhunytak száma is, az elmúlt héten naponta átlagosan 24-en haltak meg, vagyis óránként volt újabb áldozata a járványnak.

Részletes ábrák, grafikonok a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.