Fico segített az ügyészjelölt barátnőjének, hogy átmenjen a nemzetbiztonsági vizsgálaton

külföld
2021 október 31., 09:21
comments 5

Napok óta azoknak a titokban felvett beszélgetéseknek a részletei tartják izgalomban Szlovákiát, amiket egy vadászházban rögzítettek, ahol Robert Fico volt miniszterelnök és volt belügyminisztere beszél egy oligarchával, egy lecsukott rendőrfőnök ügyvéd fiával és a Kuciak-gyilkosság megrendelésével megvádolt nagyvállalkozó védőügyvédjével. Leginkább az embereik ellen zajló büntetőügyek megfúrásáról tárgyaltak, de szóba került például az is, Fico hogyan hamisította a PCR-tesztjét, hogy koronavírusosan is hazautazhasson Görögországból.

Ficóék a vadászházban
photo_camera Ficóék a vadászházban Fotó: Denník N

A Denník N most bemutatott egy újabb részletet, amin Ficó arról beszél, hogyan segített az ügyészjelölt barátnőjének, Katarina Szalayová átmenni egy ellenőrzésen a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBÚ), hogy ne vegyék el tőle a biztonsági engedélyét. Az Új Szó összefoglalója szerint Fico bevallotta, hogy valakitől előre megkapta a kérdéseket, amiket az ellenőrzésen feltesznek.

Szalayovát azért hívták be ellenőrzésre, mert egy 50 ezer eurós Volkswagen Arteont vezetett, miközben csak 600 eurót keres havonta. A kérdésre a nő azt válaszolta, hogy az autó az anyjáé, aki egyébként ápolóként dolgozik Ausztriában. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.