Rejtélyes módon hullanak a zsiráfok a dallasi állatkertben

ÁLLAT
2021 november 02., 20:10
comments 1
photo_camera Egy magyarországi zsiráf Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Egy hónapon belül három zsiráf pusztult el a dallasi állatkertben. Auggie-t október 22-én, Jesse-t 29-én vesztették el néhány napos betegeskedés után. Az eddigi vizsgálatok alapján mindkettejüknek a májával volt problémája, és bár egyelőre nem sikerült minden kétséget kizáró bizonyítékot találni, az orvosok gyanítják, hogy a két halálesetnek köze lehet egymáshoz.

Találgatnak, mi állhat a háttérben: méreganyaggal, rejtélyes betegséggel, netán szennyezett élelmiszerrel találkozhattak.

Néhány héttel korábban egy sérülés miatt kénytelenek voltak elaltatni egy három hónapos zsiráfot is, ez valószínűleg független a másik két esettől. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt