Rejtélyes módon hullanak a zsiráfok a dallasi állatkertben

ÁLLAT
2021 november 02., 20:10
comments 1
photo_camera Egy magyarországi zsiráf Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Egy hónapon belül három zsiráf pusztult el a dallasi állatkertben. Auggie-t október 22-én, Jesse-t 29-én vesztették el néhány napos betegeskedés után. Az eddigi vizsgálatok alapján mindkettejüknek a májával volt problémája, és bár egyelőre nem sikerült minden kétséget kizáró bizonyítékot találni, az orvosok gyanítják, hogy a két halálesetnek köze lehet egymáshoz.

Találgatnak, mi állhat a háttérben: méreganyaggal, rejtélyes betegséggel, netán szennyezett élelmiszerrel találkozhattak.

Néhány héttel korábban egy sérülés miatt kénytelenek voltak elaltatni egy három hónapos zsiráfot is, ez valószínűleg független a másik két esettől. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.