A Tesco és a Lidl nem írja elő az oltást, a SPAR-nál még gondolkodnak

járvány
2021 november 03., 09:17
photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS

„A Tescónál a kollégák és a vásárlók biztonsága elsődleges számunkra. Az elmúlt időszakban ezért számos alkalommal felhívtuk munkatársaink figyelmét az oltakozás lehetőségére és fontosságára, biztosítottuk számukra a munkaidőben történő oltás felvételét, valamint szakértők bevonásával tájékoztattuk őket a koronavírus elleni hatékony védekezésről.

Továbbra is megbízunk kollégáinkban, hogy saját és mások egészségét szem előtt tartva felelős döntést hoznak az oltással kapcsolatban.A rendelettel összhangban pedig a Tesco dolgozói buszjáratokon november 1-től kötelezővé tettük a maszkviselést” - válaszolta a Tesco, miután megkérdeztük, kötelezővé teszik-e a koronavírus elleni oltást a dolgozóik számára. Ezek szerint nem, de mindenkit biztatnak rá.

A Lidlnél ennél szűkszavúbban azt írták: nem tervezik kötelezővé tenni az oltást. A SPAR-nál vizsgálják a dolgot, és később hoznak döntést, de felhívták a figyelmet, hogy február óta több körben biztatták oltásra a munkavállalóikat.

A kormány rendelete értelmében a munkáltatók szabadon dönthetnek, elrendelik-e az oltást a dolgozóik számára. Nyitva áll a lehetőség a cégek és az önkormányzatok számára is, az állam pedig a közszféra számos területén már elő is írta.

Az ön munkáltatója előírta már? Vagy éppen hogy nem akarja? Küldje el a megirom@444.hu-ra, mi a helyzet a munkahelyén!

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.