Kaposvár, Békéscsaba és Berettyóújfalu önkormányzata sem tudott áramot venni a jövő évre, annyira elszálltak az energiaárak

belföld
2021 november 07., 19:28
comments 2

Kaposvár, Békéscsaba és Berettyóújfalu fideszes vezetésű önkormányzata sem tudott még a jövő évre áramot venni, mert nincs annyi pénzük, amennyiért a szolgáltatók adnák az energiát - számolt be a problémáról az RTL Híradója az Átlátszó cikke alapján.

Mindhárom város nemrég írt ki közbeszerzést villamosenergia vásárlásra, de ez mindegyik esetben eredménytelenül zárult, mivel a rendelkezésére álló anyagi fedezetük nem volt elegendő. A települések sem tartoznak abba az egyetemes fogyasztói körbe, amelyre vonatkozik a rezsicsökkentés. Ha pedig nem sikerül szerződni, akkor óvodák, egészségügyi intézmények maradhatnak áram nélkül, de a közvilágítás sem működne.

Nemcsak az áramnak magas az ára, a földgázé is, Hódmezővásárhely sem tudott még szerződést kötni emiatt. Holoda Attila, az RTL által megkérdezett energetikai szakértő azt mondta, hogy az önkormányzatok a kormány segítsége nélkül nem lesznek képesek a négy-ötszörösére növekedett piaci áron beszerezni sem a földgázt, sem az áramot. Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában Brüsszel klímapolitikáját okolta a magas energiaárakért.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.