A Regőczi István Alapítvány eddig 930, a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekkel vette fel a kapcsolatot

járvány
2021 november 08., 20:49
comments 5

930 olyan gyerekkel vette fel a kapcsolatot a Regőczi István Alapítvány, aki a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt – közölte az alapítvány kuratóriumi elnöke Kecskeméten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központjában.

Herczegh Anita, az államfő felesége elmondta: az alapítvány országosan 629 gyereket támogatott 140 millió forint értékben, további 65 gyerek esetében pedig a közelmúltban állapították meg a segély mértékét, összesen mintegy 12 millió forintot.

A támogatás egyszeri, kb. 200 ezer forintos gyorssegélyt jelent, a hosszú távú, havi rendszeres ellátás, valamin a jogi és pszichológiai segítségnyújtás rendszerét 2022-től alakítják ki – mondta.

Az alapítvány Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében 46 család, összesen 93 gyerek megsegítésről döntött több mint 18 millió forint értékben, további 6 család és 11 gyerek igényének elbírálása folyamatban van – mondta Herczegh Anita.

A Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke országjáró körutat kezdett, hogy mind a hét régióban találkozhasson az érintett családok mellett a kormányhivatalok, az önkormányzatok és a karitatív szervezetek munkatársaival, akik szintén a nehéz helyzetbe került gyerekek gondjainak enyhítésén dolgoznak.

Herczegh Anita a Duna Televízió Család-barát című műsorában az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as számú televízióstúdiójában 2021. február 8-án.
photo_camera Herczegh Anita a Duna Televízió Család-barát című műsorában az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as számú televízióstúdiójában 2021. február 8-án. Fotó: Zih Zsolt/MTI/MTVA

Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint a Regőczi István Alapítvány tevékenysége „a nemzeti összefogás, a felelősségvállalás példaértékű mintája”.

Almási Győző, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint az alapítvány személyre szabottan tudja a Covid-árvák anyagi támogatásán túl a gyerekek hosszú távú és hatékony segítését ellátni.

Áder János köztársasági elnök és a felesége 2021-ben hozta létre a Regőczi István Alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyerekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.