Ted Cruz republikánus szenátor kiakadt a Szezám utcára, amiért a Nagy madár „beoltatta” magát covid ellen

mindenkinek elment az esze
2021 november 08., 14:19
comments 5

Ted Cruz, Texas szenátora és más republikánusok kiakadtak azon, hogy a Szezám utca bábsorozat egyik karaktere, a sárga Nagy madár arról posztolt Twitteren, hogy beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával. Az Egyesült Államokban egyébként már engedélyezték az 5-11 éves korosztály oltását, a gyerekműsor karakterei ezt követően tartottak a CNN-en egy olyan élő beszélgetést, melynek során szülők és gyerekek kérdezhettek bármit a vakcináról.

Nagy madár és társai
photo_camera Nagy madár és társai Fotó: STAN HONDA/AFP

Cruz szerint a Nagy madár kormányzati propagandával mérgezi az ötéveseket, Steve Cortez jobboldali műsorvezető pedig egyenesen gonosznak nevezte, és arra hivatkozott, hogy az ilyen fiatalok statisztikailag nincsenek is veszélyben. Joe Biden viszont azzal reagált Twitteren a Nagy madárnak, hogy „jól tette”. (Insider)

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.