Tiktokon terjedő kézjelet mutatott a tinilány a kocsiból egy másik autósnak, így mentette meg a rendőrség a szexuális bűnözőtől

INTERNET
2021 november 08., 08:26
comments 3

Egy amerikai autós jól értelmezett egy Tiktokon többször is látott kézjelet, ezért sikerült kimenteni egy 16 éves lányt egy 61 éves férfi autójából.

Az autós a Kentucky állambeli London városa közelében hajtott az autópályán, amikor észrevette, hogy az előtte haladó autóból egy fiatal lány valamit mutogat. Úgy nézett ki, mintha feltartott tenyérrel, a hüvelykujját a tenyere elé húzva integetne. Így:

A jel ismerősnek tűnt neki a Tiktokról, ahol az otthoni erőszak vészjelzéseként találkozott vele, ezért, látva, hogy az izgatottnak tűnő lány egy jóval idősebb férfival utazik, értesítette a rendőrséget, majd követte az autót. Addig, amíg egy lejáratnál a rendőrség meg nem állította azt.

Kiderült, hogy a lány családja napokkal korábban bejelentette az eltűnését, és az integetést tényleg vészjelzésnek szánta. A 61 éves James Herbert Brick telefonján szexképet találtak egy kiskorú lányról, a férfit személyi szabadság korlátozása és 12 és 18 éves közötti kiskorúról készített szexkép birtoklása miatt letartóztatták.

A kézjelet a Canadian Women’s Foundation nevű nőszervezet kezdte népszerűsíteni durván egy évvel ezelőtt. A járvány miatti bezártságban terjedt az otthoni erőszak, a CWF ezt a jelet ajánlotta arra, hogy veszélyes szituációba kerülve az áldozatok így tudjanak csendben videón segítséget kérni.

(via Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.