A koronavírus ellenére is jobban élnek az Európai Unióban

külföld
2021 november 09., 16:04
comments 2

Az Európai Unió lakosságának többsége szerint a koronavírus-járvány ellenére javult az életminőség és a gazdasági helyzet az európai régiókban, derül ki az Eurobarometer felméréséből. A szeptember és október folyamán végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy az elmúlt három évet vizsgálva 3 százalékos növekedés mellett az európaiak 83 százaléka jónak ítéli az életminőséget abban a régióban, ahol él.

A válaszadók között 68 százalék, a 2018-as felméréshez képest két százalékkal több azok aránya akik szerint jó a régiójukban a gazdasági helyzet.

A felmérésben részt vevők 71 százaléka derűlátónak nevezte magát a lakóhelyéül szolgáló régió jövőjét illetően.

A válaszadók legnagyobb arányban, 33 százalékban a gazdasági helyzetet és a munkanélküliséget tartják a régiójuk szempontjából legfontosabb kérdésnek. Ezt követi az egészségügyi helyzet (24 százalék), a megélhetési költségek kérdése (23 százalék) és a környezetvédelem, illetve az éghajlatváltozás témaköre (mindkettő 22 százalék).

A megkérdezettek 57 százaléka elégedett azokkal az intézkedésekkel, melyeket az Európai Unió a koronavírus-világjárvány megfékezése érdekében hozott, 55 százalékuk pedig úgy véli, hogy a járvány utáni helyreállítást szolgáló NextGenerationEU nevű uniós program hatékony eszköz lehet az EU előtt álló kihívások leküzdésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.