Ingyenes koronavírus-szűrésbe kezd az I. és a II. kerület

járvány
2021 november 09., 10:49
comments 1

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely az oldalán jelentette be, hogy mivel a járvány negyedik hullámában ismét aggasztó fertőzési adatokat látni, az I. kerületi önkormányzattal összefogva, a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal együttműködésben ingyenes koronavírus-szűrést szerveznek a két budai kerületben.

A polgármester szerint a járvány fékezésének egyik eszköze a tesztelés, hiszen a pozitív esetek kiszűrésével felderíthetik és megszakíthatják a fertőzési láncok egy részét, így számos esetben előzhetik meg családtagjaik, szomszédaik megbetegedését.

A közlemény szerint az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, bárki által igénybe vehető. Lehet előzetesen is regisztrálni, de enélkül is igénybe lehet venni a szűréseket.

Mivel a teszt már a tünetek megjelenése előtt, akár a fertőzés második napjától képes kimutatni a koronavírust, a szűrővizsgálatot azoknak az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeknek is ajánljuk, akik még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt szeretnék kizárni a fertőzés tényét. A teszt alkalmas a COVID-19 és a szezonális influenzafertőzés megkülönböztetésére is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt