Egy kommunista delegáció elment Karl Marx londoni sírjához, másnap Salt Bae aranyozott steakkel etette meg őket

botrány
2021 november 10., 14:00
comments 6

A vietnámi kormányzó kommunista párt egyik magas rangú tisztviselőjét a híres szakács, Salt Bae aranyozott steakkel etette, miközben a távol-keleti ország a járvány alatt súlyos élelmiszerhiánnyal és egyre romló szegénységi rátákkal küzd. A show-ról videó is előkerült:

link Forrás

A török sószóró séf (igazi nevén: Nusret Gokce) éttermében, a Nusr-e-ben 260 ezer forintért árulják a steaket.

To Lam, Vietnám közbiztonsági minisztere vezette a küldöttséget a skóciai Glasgow-ban az e hónapban megtartott COP26 klímacsúcson. November 2-án – egy nappal azelőtt, hogy beugrottak volna Salt Bae-hez – hivatalos látogatást tettek Karl Marx sírjánál is Londonban.

Balra Karl Marx német kommunista filozófus, jobbra Salt Bae török sószóró séf
photo_camera Balra Karl Marx német filozófus, jobbra Salt Bae török sószóró séf Fotó: Wikipedia

To Lam havi fizetése kb. 180-250 ezer forintnak felel meg. Az ország kommunista vezetése nem reagált a hírre.

A Facebook anyavállalata kedden közölte, hogy feloldotta a #saltbae hashtag blokkolását, miután kiderült, hogy a címkét világszerte blokkolták pár nappal azután, hogy az interneten közzétették a szocialista luxusvacsoráról készült videót. Nem árulták el, miért blokkolták a hashtaget. (Vice, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.