Elhunyt egy egyéves koronavírus-fertőzött kislány

járvány
2021 november 10., 11:25
comments 1

Folyamatosan romlanak a járványügyi adatok, 98 újabb koronavírusos áldozatot jelentett ma az operatív törzs. Ahogy minden nap, ezúttal is azzal a megjegyezéssel jelentették ezt be, hogy az áldozatok többségében idős, krónikus betegek.

A ma jelentett áldozatok átlagéletkora valóban 71,36 év, de az elhunytak között van egy egyéves kislány is. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel nála.

Az áldozatok között van egy 22 éves Down-szindrómás férfi, egy 31 éves, krónikus veseelégtelenséggel küzdő férfi és egy 31 éves nő is (a koronavirus.gov.hu szerint mentális betegsége volt). Egy 37 éves nőnél cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, iszkémiás szívbetegség szerepel az alapbetegségek mellett. Van 42 éves (magasvérnyomás-betegség, idült veseelégtelenség) és 48 éves (magas vérnyomás) áldozat is.

Az áldozatok többségénél a magas vérnyomást tüntették fel alapbetegségnek, de van olyan 46 és 80 éves áldozat is, akiknek nem volt ismert alapbetegsége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.