Gigászi összegért kelt el Wilson, a hajótörött Tom Hanks legendás röplabdája

FILM
2021 november 11., 20:56
Tom Hanks épp hangosan vitatkozik Wilsonnal
photo_camera Tom Hanks épp hangosan vitatkozik Wilsonnal

Egészen elképesztő, 308 000 dolláros - közel 100 millió forintos - áron kelt el egy árverésen a 2000-es Cast Away (Számkivetett) című filmben kellékként használt röplabda, Wilson.

A film, aminek fontos mellékszereplője Wilson, egy modern kori Robinson Crusoe megpróbáltatásairól szól. A főszereplőt alakító Tom Hanks repülőgépe lezuhan, ő pedig egyedüli túlélőként egy lakatlan szigeten talál menedéket.

Hanks modern kori Robinson Crusoe-ként igyekszik életben maradni a szigeten. A partra sodort dolgok között talál egy röplabdát, aki legjobb barátja lesz. Hozzá beszél, és vele törődik annak érdekében, hogy ne kergesse őrületbe a magány.

Hanks legjobb színészi Oscar-jelölést kapott a Robert Zemeckis-filmben nyújtott alakításáért, bezzeg Wilsont nem jelölték semmilyen díjra, pedig ő is komoly átalakuláson megy keresztül a film során.

A labda egyébként már eredetileg mocskosnak készült, és a forgatás alatt sok időt töltött a vízben - mondta róla az aukciós ház vezetője, aki szerint a labda sok helyen sérült, festékkel felhordott, kopott, koszos. Mintha csak srófolni akarta volna az árát.

A Prop Store több mint 1100 darab egyéb filmes emléktárgyat tett pénzzé az árverésen, ekkor talált új gazdát magának Wilson is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.