Fegyelmit kapott a fővárosi vagyonkezelő vezetője

POLITIKA
2021 november 12., 10:31
comments 3

Írásbeli fegyelmit adott a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatójának Karácsony Gergely, és megtiltotta neki, hogy "a jövőben a Városháza ingatlanának közép- és hosszútávú hasznosítása koncepciójáról külső személyekkel hivatali minőségében kommunikációt folytasson." A főpolgármester azután döntött így, hogy a héten nyilvánosságra került egy összevágott hangfelvétel, amin Barts J. Balázs befektetőkkel beszél a Városháza jövőjéről. A Főpolgármesteri Hivatal szerint

„a vezérigazgató súlyosan hibázott ugyanakkor abban, hogy az ingatlanpiaci befektető képviselői számára egyáltalán ismertette a korábbi döntéselőkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni időre szóló alternatíváit is bemutató részét, mivel ezeket az alternatívákat a Főpolgármesteri Kabinet korábban éppen az ő javaslatára már elvetette, egyértelművé téve, hogy nincsen szándéka a Városháza ingatlanának értékesítésére.”

Ugyancsak hibázott Barts J. abban, hogy "az ingatlanpiaci befektető képviselői előtt olyan informális beszédstílusban nyilvánult meg, amely kétséget ébreszthet egy külső szemlélő számára abban, hogy a vezérigazgató egyetért-e a városvezetés ezen döntésével."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.