Gigantikus köztéri köcsögöt adtak át Mezőtúron

ÉLET
2021 november 12., 18:47
comments 12

Az átadó ünnepségről Herczeg Zsolt polgármester számolt be hivatalos közösségi oldalán. "Büszke vagyok a helyi értékeinkre, ezért külön öröm számomra, hogy Badár Balázs híres koronás vázájának háromszoros nagyságú szobra díszítheti városunk egyik legforgalmasabb közterületét" – írta a politikus.


Badár Balázs fazekasmester 1855 és 1939 között élt és alkotott Mezőtúron, műveinek egyik legnagyobb gyűjtője Draskovics Dénes, a város korábbi polgármestere volt, aki már korábban felajánlotta kollekcióját a településnek.

A hatalmas köztéri köcsögöt a jelenlegi városvezető posztjának tanúsága szerint Takács Győző készítette. "Vigyázzunk erre a csodálatos műalkotásra, hogy az utókor is gyönyörködhessen benne!" – írta a polgármester.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.