Több mint 5 000 koronavírusos beteg van kórházban, minden tizedik lélegeztetőgépen

járvány
2021 november 12., 08:35
comments 2

Harmadik napja jelentek 8 000-nél több új koronavírus-fertőzöttet, ma 8 370-et. Az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga (6 803) már jóval meghaladja a tavaly őszi második hullám csúcsát (5 685).

link Forrás

Maradva a második hullámmal történő összehasonlításnál: a kórházban lévők száma most alacsonyabb, mint egy éve, de továbbra is igaz, hogy az otthoni kezelésnél komolyabb ellátást igénylők száma pont olyan meredeken emelkedik, mint tavaly, csak van egy egyhetes elcsúszás a számokban. Már 5 147-en vannak kórházban. Az új fertőzöttek számának növekedéséből arra lehet következtetni, hogy ez a szám jóval magasabb lesz. Azt nem lehet tudni, hogy közöttük milyen az oltottak és a nem oltottak aránya.

link Forrás

A legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek száma (509) magasabb, mint tavaly ilyenkor. Itt sem tudni oltottsági arányokat.

link Forrás

Egy éve korlátozásokkal sikerült megfogni decemberre a lélegeztetőn lévők számának emelkedését, most egyelőre minimális szigorítások mellett az oltásokban bízik a kormány.

link Forrás

116 újabb áldozata van a járványnak. A naponta jelentett áldozatok átlaga az elmúlt egy hétben már majdnem száz volt (98). Ez magasabb, mint tavaly hasonló időszakban (91).

link Forrás

A romló járványadatok aktivizálták a tudatosan védekezőket: a harmadik oltást beadatók száma folyamatosan emelkedik.

link Forrás

Minimális emelkedés van azoknál is, akik meggondolták magukat, és mégis beadatták az első oltásukat.

link Forrás

Eddig összesen 5 992 142-en adatták be az első oltást, 5 768 941-en a másodikat. Az oltások hatása fél év után kopik, ezért érdemes a harmadik oltásért is elmenni. Eddig összesen 1 millió 527 ezren erősítették meg a koronavírus elleni védettségüket harmadik adaggal.

Lakosságarányosan továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében kimagaslóan rossz a járványhelyzet, az új fertőzöttek száma itt minden korábbi hullámnál magasabb most.

link Forrás

További adatok, hosszú távú trendek a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.