Meghalt három hópárduc koronavírusban

ÁLLAT
2021 november 14., 12:31

Koronavírus-betegség következtében a napokban elpusztult három hópárduc a nebraskai Lincoln Gyermek Állatkertben.

Az állatkert pénteken a Facebookon számolt be Ranney, Everest és Makalu haláláról. A hópárducok októberben fertőződtek meg koronavírussal, az állatkert azonban nem tudta kideríteni, hogyan kerültek kapcsolatba a fertőzéssel. Az állatorvosok szteroidokkal és antibiotikumokkal kezelték őket, de nem sikerült megmenteni az életüket.

Az állatkert két szumátrai tigrise, Axl és Kumar ugyancsak fertőzött lett, de meggyógyultak. Az állatkert az állatok betegsége alatt is fogadott látogatókat.

Amerika-szerte számos hópárduc és más állat kapta el a koronavírus-fertőzést a pandémia alatt. Sok állatkertben be is oltották az állatok nagy részét a vírus ellen. A Lincoln állatkert nem közölte, hogy náluk oltották-e az állatokat koronavírus ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.