Egy kilencéves fiú Travis Scott koncertjének tizedik áldozata

2021 november 15., hétfő 6:06
1

A kilencéves Ezra Blount vasárnap halt bele a sérüléseibe a houstoni gyerekkórházban. A fiú egyike azoknak, akik Travis Scott november 5-i koncertjén sérültek meg. A kórházban mesterséges kómában tartották, ám végül nem tudták megmenteni az életét, így ő lett a tizedik áldozata a káoszba torkolló eseménynek.

Ahogy megírtuk, a rapper saját, Astroworld nevű fesztiválján pánik alakult ki a tömegben, az emberek összetaposták egymást. Az első hírek szerint nyolcan haltak meg a helyszínen, és több százan megsérültek. Többen jelezték, hogy le kéne állítani a show-t, ám sem a stáb, sem a rapper nem reagált ezekre a figyelmeztetésekre.

Treston Blount, a fiú apja azt mondta, a nyakában ült a gyerek, amikor a lökdösődés kezdődött. Elvesztette az eszméletét, és amikor magához tért, nem találta a fiát. Már csak a kórházban került elő újra. Ezra Blount testén több rúgásnyom volt, összetaposták, és megsérült a feje, a veséje és a mája is.

A család beperelte a koncertet szervező Live Nation nevű céget, és egymillió dollárt követelnek. A további kilenc halálos áldozat 14 és 27 év közötti. A houstoni rendőrség a térfigyelő kamerák képei és a különböző közösségi oldalakra felkerült videók segítségével folytatja a nyomozást az ügyben. Az NBC összeszedte az eseményeket percről percre:

Ezen a felvételen például látszik, hogy egy fiatal az előadótól pár méterre esik össze, onnan próbálják kivinni a körülötte állók, a koncertet mégsem állították le, ahogy akkor sem, amikor a színpad elé egy mentő érkezett.

Travis Scott egyelőre egy tweetben reagált, ahol azt írja, lesújtották a történtek, és együttműködik a rendőrséggel.

(Guardian)

(Borítókép: Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt