Magyar Hang: Nincs elég dolgozó, ezért nem nyitott még meg a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház

járvány
2021 november 15., 18:10
comments 4

Hiába rendelte el Kásler Miklós november 10-én, hogy 15-től, vagyis mától újra fogadjon betegeket a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház, a Magyar Hang információi szerint a kórház zárva maradt, a nyitásra vonatkozó minisztériumi utasítás még nem érkezett meg. A lap forrásai szerint pedig a nyitásnak nincsenek technikai akadályai, vagyis van elég gép, orvosi eszköz. Ezek alapján a Magyar Hang szerint kizárásos alapon azért maradhatott zárva a kórház, mert nincs a nyitáshoz elég dolgozó.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Bányai Gábor vasárnap több képet is kitett a Facebook-oldalára a kórházról, amelyen az ellátáshoz szükséges ágyak és gépek látszanak. A képekkel akarta cáfolni a hírt, miszerint a mobil kórházból más egészségügyi intézményekbe vitték a gépeket. Viszont ezeken a képeken sem látszik egy dolgozó sem.

A Magyar Hang megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy mi az oka annak, hogy nem nyitott meg a járványkórház, ennek van-e köze az emberi erőforrások hiányához, de egyelőre nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.