Novelláskötetet ad ki a 444 – Érkezik A banánujjú ember

szolgálati közlemény
2021 november 16., 17:00
comments 15

Közeleg az év vége, gurítunk is egy bátrat: novelláskötetet ad ki a 444. Az a címe, hogy A banánujjú ember, és szerzőnk, Sarkadi Zsolt írásai vannak benne. Izgatottak vagyunk, mert könyveket ugyan adtunk már ki, a szépirodalmi piacon viszont most jelenünk meg először.

Ajánlóként megosztjuk a könyv fülszövegét:

„Ez egy vicces könyv. Vannak persze problémák vele, de hát mivel nincsenek manapság? Vedd csak meg, jó lesz, nem kell finnyáskodni. Szó esik benne például egy 46 éves orosházi autószerelőről, aki egy Zastavával belezuhan egy fekete lyukba. Egy időutazó csótányról, aki Újlipótvárosba érkezik, hogy delfinekről tanuljon. Egy szuperhősről, akinek az a szuperképessége, hogy meg tudja változtatni a vércsoportját. Kádár János űrsiklót vezet a Jupiteren. Mészáros Lőrinc feltalálja az egy pohár vizet, és elmegy jókor lenni jó helyen.”

Sarkadi Zsolt szerint a novellái leginkább arról szólnak, milyen ezen a bolygón, azon belül Európában, azon belül Magyarországon felnőtté válni a 21. században. Egy olyan világban, ahol például Mészáros Lőrinc is él, aki – ha jobban belegondolunk – legalább annyira abszurd karakter, mint egy ember, akinek banánok az ujjai.

De persze, hogy miről szól egy könyv, azt nem a szerző mondja meg, hanem az olvasó. Reméljük, tetszeni fog.

A banánujjú ember november 19-én jelenik meg. A webshopunkban és a nagyobb könyvesboltokban előrendelhető. A szállítás és a bolti átvétel november 22-től várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.