TASZ: Elfogadták azt a javaslatot, ami az eddigieknél is szélesebb voksturizmusra ad lehetőséget

POLITIKA
2021 november 16., 12:13
comments 17

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, ami az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt, figyelmeztet a TASZ és a Political Capital. Tájékoztatásuk szerint a módosítás ezt azzal éri el, hogy megváltoztatja a lakóhely fogalmát:

a jövőben nem kell ténylegesen ezen a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

A lakóhely egyfajta kapcsolattartási címmé degradálódik, az ott élés mellett csak egy vélelem szól majd. Márpedig azzal, hogy az állampolgártól nem is várja el az állam, hogy a bejelentett lakcímén éljen, a nyilvánvalóan fiktív lakóhelyek jogi értelemben vett fiktív jellege is megszűnik. Szerintük azért veszélyes ez "mert az elmúlt évek választásain több alkalommal is szavaztak olyanok, akik csak azért létesítettek – tényleges ott élés nélkül – lakcímet, hogy választójoguk legyen az adott választáson."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.