Az elmúlt két hónapban öt szállodát vásárolt Tiborcz cége, a legutóbbit annak ellenére, hogy az elvileg bűnügyi zár alatt van

gazdaság
2021 november 17., 06:55
comments 8

Az Orbán Viktor veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Hotel Management Kft. novemberben megszerezte a Lifestyle Hotel Mátra nevű szállodát egy Mészáros Lőrinchez tartozó cégtől - írja a 24.hu. Ez szeptember óta a BDPST ötödik új hotelje, és ezek közül a harmadik, amit Mészároséktól vettek.

photo_camera Bércből lett Lifestyle.

A Lifestyle ügyében az a speciális, hogy az épület a tulajdoni lap tanúsága szerint bűnügyi zár alatt van, az Orbán-klán cégei mégis szabadon adják-veszik egymás között.

A hotel, ami régebben a Bérc névre hallgatott, a Questor portfoliójába tartozott. A cég összeomlását követő nyomozás során, 2015-ben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vagyonvisszaszerzési hivatala vetette bűnügyi zár alá. A 24.hu szerint legutóbb idén júniusban erősítették meg a tulajdoni lapján, hogy az értékesítését megakadályozó zár fennáll.

A hotelt Mészáros Lőrinc 2018-ban ennek ellenére valahogyan meg tudta szerezni, hogy most továbbértékesítse.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.