Egy román szenátor elállta az oltóközpont bejáratát, és oltásellenes skandálással elijesztette a pácienseket

külföld
2021 november 17., 14:49
comments 8

Büntetőeljárást indítottak egy román szenátor, Diana Șoșoacă ellen, mert egy oltásellenes akcióval elijesztette a pácienseket egy oltóközponttól, és az orvosokat is megfélemlítette, írja a Transindex.

A gyanú szerint Șoșoacă szeptember 8-án ment a Răchiteni (Iași megye) községben található oltóközponthoz, és állta el vakcinaellenes tüntetőkkel a központ bejáratát, miközben azt skandálták:

„Le a maszkkal! Le a maszkkal! Le a maszkkal! Börtönbe! A polgármestert börtönbe! Ne legyen oltás!”

Emiatt aznap egy embert sem tudtak beoltani. Az oltóközpontban dolgozó orvosok azt nyilatkozták a sajtónak, hogy féltették a saját és a csapatuk életét, és nagyon csalódottak voltak, amiért nem tudtak dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.