Vádat emeltek egy ausztrál nő ellen, aki felgyújtotta az ágyát egy karanténhotelben

külföld
2021 november 28., 13:42

Egy 31 éves ausztrál nőt gyújtogatással vádoltak meg, miután felgyújtotta az ágyát egy karanténhotelben a Queensland állambeli Cairnsben. Emiatt 160 embert kellett evakuálni, a 11 emeletes Pacific Hotel egy része pedig leégett, de senki sem sérült meg.

Úgy tudni, hogy a nő vasárnap reggel gyújtott tüzet az ágya alatt abban a szobában, ahol két gyerekével lakott.

link Forrás

Az eset azután történt, hogy Ausztráliában két olyan embert is találtak, akik a koronavírus új variánsával fertőződtek meg. Az omikron variánst az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az „aggodalomra okot adó” kategóriába sorolta, mert egyelőre úgy tűnik, nagyobb az újrafertőződés kockázata.

A canberrai kormány bejelentette hogy felfüggesztik a Dél-Afrikából, Namíbiából, Zimbabwéból, Botswanából, Lesothóból, Eswatiniból, a Seychelle-szigetekről, Malawiból és Mozambikból érkező járatokat, és azok a nem ausztrál állampolgárok, akik az elmúlt két hétben ezekben az országokban jártak, mostantól nem léphetnek be Ausztráliába.

Ausztráliában most novemberben kezdtek enyhíteni húsz hónapnyi szigorú korlátozás és lezárás után, az egyelőre nem derült ki, hogy az új vírusvariáns megjelenése miatt újra szigorúbb korlátozásokat vezetnek-e be. Az biztos, hogy az omikronnal fertőzött dél-afrikaiaknál „szokatlan, de enyhe tüneteket tapasztaltak”.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.