Szijjártó: Minden túlzás nélkül, 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban

POLITIKA
2021 december 02., 18:02
comments 14

Lelkes - a megszokottnál is lelkesebb - poszttal rukkolt elő Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, miután alkalma nyílt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval áttekinteni Magyarország és Oroszország együttműködésének legfontosabb pontjait.

„Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vakcina-vásárlás és a hosszútávú gázvásárlási szerződés megkötése miatt 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban” - írta a találkozó után Szijjártó, aki szerint ettől fogva egy ambíciója lehet csak a két félnek, éspedig az, hogy 2022 is legalább ilyen sikeres legyen.

A felek ezért egy ötpontos akcióterv szerint fogunk haladni. A célok az alábbiak:

  • hogy a paksi építkezés létesítési fázisba lépjen,
  • hogy megkezdődjön a Szputnyik oltóanyag gyártása a Nemzeti Oltóanyaggyárban,
  • hogy a december 16-án létrejövő vasúti közlekedési vegyesvállalat működése nyomán évi több százra növeljék a Záhonynál belépő konténervonatok számát,
  • hogy véglegesítsék a közös űrkutatási projekteteket,
  • és hogy még több magyar mezőgazdasági termék kapjon belépési lehetőséget az orosz piacra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.