„Télapó, légyszi hozz lőszert” - kéri a fegyverrel vigyorgó republikánus képviselő és egész családja

2021 december 5., vasárnap 8:27
26

Thomas Massie kentucky-i republikánus képviselő egész családjával úgy kíván boldog karácsonyt, hogy mindannyian fegyverrel a kezükben pózolnak, köztük félautomata fegyverekkel és géppisztollyal. Utóiratként hozzátette: „Télapó, légyszi hozz lőszert.”

Massie remek érzékkel időzítette a posztot, ugyanis alig néhány napja egy 15 éves diák egy michigani középiskolában lőtte agyon négy társát, hat diákot és egy tanárt pedig megsebesített. A gyanúsított, Ethan Crumbley karácsonyra kapta a fegyvert a szüleitől.

Az üzenet sokakban rossz érzéseket keltett, különösen a szigorúbb fegyvertartást követelők és a korábbi lövöldözések áldozatainak hozzátartozói körében. A 2018-ban történt parklandi lövöldözés egyik áldozatának apja például éppen akkor volt a CNN egyik műsorának vendége, amikor a posztot felkapták Twitteren. A műsorvezető kérdésére Manuel Oliver azt mondta, hogy „ez nagy része a problémának. Nem tudom, hogy ironizálni vagy viccelni próbáltak, de ez a valaha volt legrosszabb ízlésről tanúskodik.” Szerinte ez egy „nagyon szörnyű poszt”, és „olyasvalami, amiből meg kellene tanulnunk, hogy kit választunk meg és kit nem”. (Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt