Vipera mart meg egy férfit az erdélyi Királykő-hegységben

baleset
2021 december 06., 15:04
comments 2

Vasárnap túrázás közben megmart egy férfit egy vipera a Királykő-hegységben – írta meg a Maszol.ro.

Keresztes vipera, 2020 hüllője
photo_camera Keresztes vipera, 2020 hüllője Fotó: Benny Trapp/Wikimedia CC BY 3.0

A férfit a Brassó megyei Zernyesten lévő hegyimentőbázis munkatársa vitte le, közben kígyómarásokra szakosodott sürgősségi orvossal telefonált.

A marás után 2 órával sikerült átadni a rohammentőknek a túrázót, akit végül a Brassói Megyei Sürgősségi Kórházba vittek, az állapota stabil.

Ritka a kígyómarás ilyenkor, mivel a viperák a telet üregekben, farönkökben hibernálva töltik, általában októbertől március-áprilisig. A Brassó Megyei Hegyimentőszolgálat szerint a helyszínen még egy vékony hóréteg is volt, amikor a vipera lecsapott. (Maszol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.