Több mint két órás volt Biden és Putyin tanácskozása

külföld
2021 december 07., 18:21
comments 4

Két óránál is hosszabb volt az a videótanácskozás, amin Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélgettek egyebek mellett az ukrajnai helyzetről. Több hírszerzési jelentés szerint Oroszország elhúzódó konfliktusra készül Ukrajnában, és az utóbbi hónapokban az állam igyekezett bebiztosítani az Ukrajna szakadárok által ellenőrzött keleti felébe és a Krímbe irányuló ellátási vonalait, emiatt pedig az ukrán kormány és az amerikai vezetés is attól tartott, hogy Oroszország invázióra készül.

A keddi elnöki tanácskozás egyik legfontosabb napirendi pontja ezért a várakozásoknak megfelelően az volt, hogy Biden figyelmeztesse Putyint, milyen szankciókra számíthat Oroszország, ha le találja rohanni Ukrajnát.

Hogy pontosan miről egyeztek meg az elnökök a tanácskozáson, ha megegyeztek egyáltalán bármiről, arról egyelőre nincs információ. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.