Hiába látták a gimnazista szülei, hogy hol jár a gyerek ellopott mobilja, a segélyhívó operátora nem volt hajlandó szólni a rendőröknek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 8., szerda 16:12
34

D. budapesti gimnazista, akinek december 6-án reggel suliba menet ellopták a mobilját. Az iskolába érve azonnal felhívta a szüleit, akik az Iphone készülékkövető alkalmazásának segítségével máris látták, hol van a telefon. A Deák tér és az Astoria között, a metrópótló buszon lopták el, de már egy XIX. kerületi háznál virított a kék pont.

Az apa autóba ült, és indult a helyszínre, az anya azonnal hívta a 112-es Egységes Segélyhívó Rendszert. De az operátorral beszélve kellemetlen meglepetés érte: az kerek perec megtagadta, hogy járőrt küldjön a helyszínre, hiába kérlelte az anya, mondván, ilyenkor sokat számít a gyorsaság. Az operátor azt mondta neki, a rendőrök csak azután hajlandók elindulni, ha a családból valaki odaért a helyszínre, és onnan hívja ki őket. A nő ezt a reakciót alig akarta elhinni, ezért újra tárcsázta a 112-t, de az újabb operátor ugyanezt a választ adta.

A szülők nem értették, mi az elutasítás oka, hiszen néhány napja olvasták a hírt: amikor egy Balatonról Budapestre tartó vonaton ellopták egy utas mobilját, és az áldozat ugyanennek az alkalmazásnak a segítségével meglátta, hogy a telefon éppen Akarattyán van, a kenesei rendőrök a hívására azonnal kocsiba ültek, és a benzinkúton el is kapták a tolvajt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt