Fehéroroszországba menekülhetett egy kaliforniai férfi, aki megtámadta a rendőröket a Capitolium ostromakor

bűnügy
2021 december 12., 19:32
comments 5

Elmenekült az Egyesült Államokból, és feltehetően Fehéroroszországban keresett menedéket egy kaliforniai férfi, akit azzal vádolnak, hogy megtámadta a rendőröket a Capitolium január 6-i ostromakor, és egy fémbarikádot használt faltörő kosként – közölte a szövetségi ügyész.

A 49 éves Evan Neumann ellen pénteken 14 vádpontban emeltek vádat, kibővítve a Neumann ellen márciusban benyújtott büntetőfeljelentésben foglalt vádakat.

A dokumentumok szerint Neumann gázálarcot viselt, majd miután levette, azt kiabálta a rendőröknek, hogy: „Kész vagyok meghalni! Ti is?”, majd megtámadna több tisztet, és egy barikádot használva beléjük rohant.

A rohamrendőrök könnygázt vetnek be a trumpista ostromlók ellen a Capitolium előtt január 6-án.
photo_camera A rohamrendőrök könnygázt vetnek be a trumpista ostromlók ellen a Capitolium előtt január 6-án. Fotó: Joseph Prezioso/AFP

Neumann, aki még nem jelent meg a bíróságon az ügyben, február 16-án menekült el az Egyesült Államokból, és „úgy gondolják, hogy Fehéroroszországban tartózkodik” – közölte a washingtoni kerületi ügyészség.

A Daily Beast beszámolója szerint Neumann a múlt hónapban szerepelt a fehérorosz állami televízió „Viszlát, Amerika” című különkiadásában, amiben beszámolt a Minszkbe tett utazásáról.

Neumann egyike annak a több mint 220 embernek, akiket az ostrommal kapcsolatban vád alá helyeztek. Úgy gondolják, hogy Neumann az egyetlen, aki a vádemelés elől külföldre ment. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.