Kövér László tagadja, hogy valaha járt volna a titkárságvezetője hargitai luxusházában

POLITIKA
2021 december 17., 15:48
comments 20

„Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát”

– válaszolta a 24.hu megkeresésére Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök az Országgyűlés elnökének nevében.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

Péntek reggel Juhász Péter mutatott be egy videóban egy Hargita megyében, Tibódon található úszómedencés ingatlant. A videóban több helyi azt mondja, hogy a villa Kövér Lászlóé, a román telekkönyvek szerint viszont a ház Veress László tulajdona, aki Kövér kabinetfőnöke. A ház fölött elővásárlási joggal rendelkezik a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány. Az ellenzék elszámoltatná a házelnököt.

Kövér arra a Veresst érintő alapítványi ügyre is reagált, melyben a rendőrség sikkasztás miatt nyomoz. Veress rokonait találták ugyanis egy olyan budai lakásban, amit külhoni magyaroknak szánt pénzből vásároltak egy másik alapítvány nevében. Azt a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (MTHA) vette, amelynek Veress László munkatársa a kuratóriumi elnöke, és amelynek finanszírozását egy Frank Liu nevű tajvani üzletember biztosította. Minderről itt lehet olvasni bővebben.

A sajtófőnök azt közölte,

Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magánadományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel.

Arra viszont nem válaszolt, Kövér tudott-e arról, hogy a vele baráti viszonyban álló Frank Liu üzletember közbenjárásával érkezett külföldi támogatás az MTHA-hoz, és arra sem, hogy lesz-e következménye annak a Parlamentben dolgozó Veress Lászlóra és Visontai Kálmánra nézve, hogy az alapítvány határon túli magyaroknak szánt pénzből vásárolt luxuslakást, és azt Veress családja használja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.