Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Magyarország tényleg visszaszáll a közös uniós Pfizer-vakcina beszerzésbe

2021 december 17., péntek 18:58
8

Magyarország visszaszáll a közös uniós Pfizer-vakcina beszerzésbe - tudta meg a Portfolio. Az omikron vírusvariáns megjelenése miatt Magyarország újra az Európai Unió közös vakcinabeszerzésén keresztül jutna Pfizer-vakcinákhoz a felnőttek számára is, mivel azt már az új mutációra fejlesztik.

A Pfizer által kifejlesztett Comirnaty vakcinák. Fotó: FADEL ITANI/NurPhoto via AFP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU-csúcs után arról tájékoztatta a sajtót, hogy a tagállamok úgy döntöttek, több, mint 180 millió dózist rendelnek a Pfizer/BioNTech omikronra specializált variánskövető vakcinájából a májusi harmadik beszerzési szerződés keretében rögzített lehetőséggel élve.

A Portfolio kérdésére, hogy Magyarország beszállt-e ebbe a közös EU-s vakcinarendelésbe, a Koronavírus Sajtóközpont azt válaszolta a lapnak: „Az omikron variáns miatt induló új uniós vakcinabeszerzés feltételeiről Magyarország jelenleg egyeztetéseket folytat az Európai Bizottsággal”. Tehát lényegében elismerték a dolgot.

December 8-án Szurovecz Illés már írt arról, hogy a kormány tagadja, pedig a jelek szerint beszállt a butának bélyegzett uniós vakcinaszerződésbe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt