Megrongálták Robert Fico autóját, könnygázzal támadtak a testőrére

külföld
2021 december 18., 12:16
comments 1

Egy 37 éves férfi megrongálta csütörtök este Robert Fico autóját és könnygázzal támadt a testőrére – tudatta a tvnoviny.sk. alapján az Új Szó.

Az incidens nem sokkal azután történt, hogy Ficót szabadon engedték a rendőrök, miután egy csütörtök esti tüntetés előtt rövid időre őrizetbe vették. A tudósítás szerint Ficót nem csak a rajongói várták csütörtök este a rendőrség épülete előtt. Mi is megírtuk, hogy Szlovákiában az ellenzéki Smer-SD elnöke, Robet Fico kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy – a törvényekkel összhangban – autós tüntetést szervez az államfő ellen, mert szerinte Zuzana Čaputová "eltemette a demokráciát".

A Duna partján szervezett demonstrációra kb. 50 ember ment el, senki sem ült autóban, a tiltakozás kezdetére vártak. Amikor este hat óra körül Fico megérkezett, a rendőrök közölték, hogy velük kell mennie. Be is ült a járőrautóba, és a tüntetők tiltakozása közepette elvitték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.