Hózáporra és viharos szélre kell számítanunk holnap

időjárás
2021 december 19., 15:17

Átmenetileg mindenhol megnövekszik, de éjszaka már újra szakadozik a felhőzet, hétfőn pedig felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Éjfélig néhol, majd elszórtan lehet gyenge eső, északon északkeleten havas eső, hajnalban a magasabban fekvő helyeken havazás is.

Hétfőn legnagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hózápor, havas eső zápor. A Győr-Szeged vonal széles sávjában többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharossá is fokozódik az északnyugati szél. Hétfőn kissé csökken a szél sebessége, de a Dunántúlon és középen továbbra is sokfelé lehetnek erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 7 fok között valószínű. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.