1 millió eurót akartak rabolni egy albán péktől Pomázon

bűnügy
2021 december 20., 14:24

Fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két koszovói és egy német állampolgárságú férfit, akik egymillió eurót akartak elrabolni egy albán pékségből – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

A vádirat szerint a német állampolgárságú elsőrendű vádlott 2018 februárjában Pomázon teleszkópos vascsővel bántalmazta egy albán pékség tulajdonosát, majd elmenekült. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2019 januárjában a koszovói állampolgárságú harmadrendű vádlott felbujtotta az elsőrendű vádlottat, hogy utazzon Magyarországra ismét, és a szintén koszovói állampolgár másodrendű vádlottal fegyveresen rabolják ki a pékséget.

Az elsőrendű vádlott beszerezte a bűncselekményhez szükséges eszközöket, a harmadrendű vádlott pedig vett egy autót, majd 2019. február 22-én a pékséghez hajtottak, ahol az első- és másodrendű vádlott késsel és pisztollyal felfegyverkezve bement a boltba, ahol megkötözte a sértettet és két dolgozót.

Az elsőrendű vádlott egymillió eurót követelt a pékség tulajdonosától, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg, mindhármukat megöli. Időközben a sértett boltba érkező testvérét is megkötözték, majd dulakodás kezdődött, az eldobott fegyver elsült, a hangjára felébredtek a közelben alvók, és kiszabadították megkötözött társaikat. Feltartóztatták az elsőrendű vádlottat, a másodrendű azonban elmenekült – áll a közleményben.

A bíróság az első- és másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki rablás kísérletében, személyi szabadság megsértésében és magánlaksértésben, ezért őket 8 évi fegyházbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat rablás kísérletében és személyi szabadság megsértésében mint felbujtót mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért őt 9,5 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.